Πεζοπορία στο Εθνικό μονοπάτι Ε32:

Το κάμπινγκ Δίας σας προτείνει να δοκιμάσετε μία εναλλακτική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, την πεζοπορία. Το εθνικό μονοπάτι Ε32 ξεκινά από τη Βυτίνα και καταλήγει στο Γύθειο ή την Καρδαμύλη, διασχίζοντας το φαράγγι του Λούσιου, την Ορεινή Αρκαδία και τις πλαγιές του Ταΰγετου. Στο ορειβατικό καταφύγιο του Ταΰγετου το μονοπάτι διασταυρώνεται με το Ευρωπαϊκό Ε4 κι ακολουθεί τρεις διαδρομές.

Μπορείτε να επιλέξετε όποια διαδρομή επιθυμείτε, ανάλογα με τη διάθεσή σας αλλά και το βαθμό δυσκολίας που αυτή θα έχει. Η πρώτη ακολουθεί την πορεία προς τις Πόρτες (προς κορυφή Προφήτη Ηλία), το Σιδηρόκαστρο, την κορυφογραμμή προς Σπανακάκι και την Παναγιά Καψοδεματούσα και στη συνέχεια διασχίζοντας το φαράγγι του Ριντόμου καταλήγει στη Σάντοβα της Καρδαμύλης. Το τμήμα αυτό του μονοπατιού αποτελεί μια πανέμορφη ωστόσο δύσκολη και επικίνδυνη διαδρομή διάρκειας 12-15 ωρών που απαιτεί μεγάλη προσοχή και εμπειρία. Η δεύτερη επιλογή διαρκεί μόλις 2,5 ώρες και ακολουθεί την πορεία προς τη δασική περιοχή των Πενταυλών στα 1200 μέτρα υψόμετρο, και από εκεί συνεχίζει στον Άγιο Δημήτριο με το ομώνυμο εκκλησάκι και την πηγή έως το Γύθειο. Η τρίτη διαδρομή ακολουθεί την ίδια πορεία ως τον Άγιο Δημήτρη συνεχίζοντας όμως με τη διάσχιση του φαραγγιού του Βυρού που μετά από 8-10 ώρες πορεία καταλήγει στις ακτές της Καρδαμύλης. Οι διαδρομές του Ε32 είναι σηματοδοτημένες με τα χρώματα κόκκινο-άσπρο των εθνικών μονοπατιών και στο κομμάτι της Λακωνίας διατηρούνται σε καλή κατάσταση χάρις στις προσπάθειες του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης. Το συνολικό μήκος της διαδρομής από τη Βυτίνα είναι 150 χμ.

Το Εθνικό μονοπάτι 32 ακολουθεί τις εξής διαδρομές: Καταφύγιο Ταΰγετου – Πόρτες (προς κορφή Προφήτη Ηλία) – Σιδηρόκαστρο – κορυφογραμμή προς Σπανακάκι – Παναγιά Καψοδεματούσα – φαράγγι Ριντόμου – Σάντοβα Καταφύγιο Ταΰγετου – Πενταυλοί – Άγιος Δημήτριος – Γύθειο / φαράγγι Βυρού. 

Camping ΔΙΑΣ

Οι διακοπές σας στο camping Δίας, μέσα στο κύμα και την ομορφιά της φύσης, θα σας γεμίσουν με όμορφες αναμνήσεις και μοναδικές εμπειρίες! Σας προσκαλούμε για να ανακαλύψετε την μοναδική εμπειρία του κάμπινγκ, σε ένα περιβάλλον που εγγυάται την άρτια εξυπηρέτηση και ασφαλή διαμονή σας, στην πιο μαγευτική τοποθεσία της Πελοπονήσσου, το Βαθύ Γυθείου.
27330-93293 (Γύθειο) 210-4251301 (Πειραιάς) 6939121613 (Κινητό)

Γραφθείτε στο Newsletter μας!

Camping Δίας

27330-93293 (Γύθειο)

210-4251301 (Πειραιάς)

6939121613 (Κινητό)