Το Κάστρο Μαϊνης ή Τηγάνι , όπως είναι γνωστό βρίσκεται στον όρμο του Μεζάπου. Χτίστηκε κατά τον Ιουστινιανό και έγινε μεγάλο στρατιωτικό και θρησκευτικό κέντρο. Η ονομασία του Κάστρου έχει πάρει το όνομά του από τη Μάνη και αποτελούσε το Διοικητικό κέντρο της περιοχής.

Κατά την διάρκεια των Σταυροφοριών μετονομάστηκε σε “Κάστρο του Νικλείτου ή Νίκου”. Τον 13ο αιώνα ξεκίνησε η ερήμωσή του λόγω των επιδρομών από Άραβες και Σλάβους. Σήμερα σώζονται δεξαμενές, τμήματα των τείχων, οι οποίες έχουν Μεσαιωνικά και Ιουστινιάνεια χαρακτηριστικά. Στην περιοχή θα δει κανείς ερειπωμένους πύργους, βυζαντινές εκκλησίες και λείψανα της νεκρόπολης της Μαϊνης. Η ιστορία θέλει οι εισβολείς να ήθελαν την πριγκιποπούλα και εκείνη προκειμένου να ξεφύγει, ανέβηκε πάνω στο άλογο της και αφού του έδεσε τα μάτια με ένα μαντήλι, πήδηξε στην θάλασσα. Μάλιστα, σε ένα σκαλοπάτι έχει μείνει το αποτύπωμα από το πέταλο του αλόγου. Τέλος, η ονομασία Τηγάνι, δόθηκε από το σχήμα του βράχου που παραπέμπει στο αντίστοιχο μαγειρικό σκεύος.

Για να επισκεφθείτε το Κάστρο οδικώς θα πρέπει να φτάσετε μέχρι το χωριό Σταυρί. Αν πάλι πάτε με σκάφος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πρόσβαση είναι δύσκολη καθώς υπάρχουν ψηλά βράχια, τα οποία δεν μπορεί κανείς να περπατήσει εύκολα!

*Θα πρέπει να φοράτε αθλητικά ρούχα και να έχετε απαραίτητα μαζί σας ΝΕΡΟ! Συνιστάται για πεζοπορία!

Camping ΔΙΑΣ

Οι διακοπές σας στο camping Δίας, μέσα στο κύμα και την ομορφιά της φύσης, θα σας γεμίσουν με όμορφες αναμνήσεις και μοναδικές εμπειρίες! Σας προσκαλούμε για να ανακαλύψετε την μοναδική εμπειρία του κάμπινγκ, σε ένα περιβάλλον που εγγυάται την άρτια εξυπηρέτηση και ασφαλή διαμονή σας, στην πιο μαγευτική τοποθεσία της Πελοπονήσσου, το Βαθύ Γυθείου.
27330-93293 (Γύθειο) 210-4251301 (Πειραιάς) 6939121613 (Κινητό)

Γραφθείτε στο Newsletter μας!

Camping Δίας

27330-93293 (Γύθειο)

210-4251301 (Πειραιάς)

6939121613 (Κινητό)